Jadłospis 14.01.2019 – 18.01.2019

 

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

 

Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa z papryką, herbata z cytryną, jabłko.

 

 

 

 

1), 3)

 

Zupa kapuśniak z kwaszonej kapusty z ziemiankami, bitka schabowa w sosie chrzanowym, kasza gryczana, gotowana marchewka z groszkiem, surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem, kompot.

 

1), 2), 3), 5)

 

Kisiel owocowy (wyrób własny), ciastka Belvita.

 

 

 

 

 

 

1),

WTOREK

 

Kawa Inka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina wieprzowa z ogórkiem zielonym, herbata owocowa, kiwi.

 

 

1), 3)

 

Zupa krupnik z ziemniakami i zieleniną, kurczak w sosie słodko-kwaśnym, ryż, gotowana marchewka, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem i cebulą, kompot.

 

1), 5)

 

Bułka kajzerka, serek wanilinowy, herbata z cytryną,

 

 

 

 

1), 3)

ŚRODA

 

Makaron na mleku, pieczywo mieszane z masłem, gotowane parówki z szynki (97% mięsa), papryka, herbata miętowa z cytryną, banan.

1), 3)

 

Zupa barszcz ukraiński z ziemniakami, naleśniki z białym serem i musem owocowym, kompot.

 

1), 2), 3), 5)

 

Bułka z masłem, pasta z łososia z koprem, herbata z cytryną.

 

 

1), 3), 4)

CZWARTEK

 

Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajka ze szczypiorkiem i majonezem, herbata owocowa, winogrona.

 

1),2), 3)

 

Zupa krem warzywny z brokułem i groszkiem ptysiowym, pulpet wieprzowy w sosie koperkowym, makaron, gotowana brukselka, surówka z ogórka kwaszonego z jabłkiem i cebulą, kompot.

1), 2), 3), 5)

 

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty z ogórkiem zielonym, herbata miętowa z cytryną.

 

 

1), 3)

PIĄTEK

 

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser biały z brzoskwinią, herbata z cytryną, mandarynka.

 

1), 3)

 

Zupa pomidorowa z ryżem, zieleniną i śmietaną, kotlet z jajka, ziemniaki, gotowany bukiet warzyw, surówka z marchwi jabłka i pora, kompot.

 

1), 2), 3),5)

 

Bułka jogurtowa, soczek Tymbark, owoc

 

 

 

 

1),2), 3)

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji występujące w posiłkach: 1) zboża zawierające gluten, 2) jaja i pochodne, 3) mleko i pochodne, 4) ryby i pochodne, 5) seler i pochodne, 6) sezam, 7) orzechy ziemne, 8) soja i pochodne, 9) mięczaki i inne orzechy, 10) gorczyca, 11) skorupiaki i pochodne, 12) dwutlenek siarki i siarczany >10mg/kg lub 10mg/l, 13) łubin.