Jadłospis 17.06.2019 – 21.06.2019

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

Makaron na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina wieprzowa z papryką, herbata z cytryną, jabłko.

1), 3)

Zupa zacierkowa,
pulpet wieprzowy w sosie pomidorowym, ziemniaki, mizeria ze śmietaną, kompot.

1),2), 3), 5)

Kasza manna na mleku z musem owocowym, herbata owocowa.

1),3)

WTOREK

Kawa Inka na mleku pieczywo mieszane z masłem, pasta z jaj ze szczypiorkiem, herbata owocowa, jabłko.

1), 2), 3)

Zupa jarzynowa z ziemniakami i śmietaną, kurczak w sosie słodko-kwaśnym, ryż, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem zielonym i cebulą, kompot.

1), 3), 5)

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty z rzodkiewka, herbata miętowa.

1),3)

ŚRODA

Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa z ogórkiem zielonym, herbata z cytryną, jabłko.

1), 3)

Zupa kapuśniak z zieleniną i ziemniakami, gulasz wieprzowy, kasza gryczana, surówka z marchewki, jabłka i pora, kompot.

1),3), 5)

Bułka z masłem i miodem, herbata owocowa.

1), 3)

CZWARTEK

BOŻE CIAŁO

PIĄTEK

Pieczywo mieszane z masłem, ser biały z brzoskwinią, herbata z cytryną, jabłko.

1), 3)

Zupa ogórkowa z ziemniakami i śmietaną, kotlet z jajka, ziemniaki, gotowany bukiet warzyw, kompot.

1), 2),3), 5)

 

Chrupki kukurydziane, jogurt naturalny, herbata miętowa.

3)

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji występujące w posiłkach: 1) zboża zawierające gluten, 2) jaja i pochodne, 3) mleko i pochodne, 4) ryby i pochodne, 5) seler i pochodne, 6) sezam, 7) orzechy ziemne, 8) soja i pochodne, 9) mięczaki i inne orzechy, 10) gorczyca, 11) skorupiaki i pochodne, 12) dwutlenek siarki i siarczany >10mg/kg lub 10mg/l, 13) łubin.