Jadłospis 09.09.2019 – 13.09.2019

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

Kawa Inka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina wieprzowa z papryką, herbata owocowa, owoc.

1), 3)

Zupa krupnik z ziemniakami, gołąbek w sosie pomidorowym, ziemniaki, mizeria ze śmietaną, kompot.

1), 2), 3), 5)

Kisiel owocowy z czarnej porzeczki – wyrób własny, wafle ryżowe.


WTOREK

Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajek ze szczypiorem, herbata z cytryną, owoc.

1), 2), 3)

Zupa ogórkowa z zieleniną, ziemniakami i śmietaną, kurczak w sosie curry, ryż, gotowane warzywa, kapusta pekińska z pomidorem, kompot.

1), 3), 5)

Bułka kajzerka, jogurt naturalny z miodem, herbata z miętowa z cytryną, owoc

 

1), 3)

ŚRODA

Kluski lane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa z ogórkiem zielonym, herbata z cytryną, owoc.

 

1), 2), 3)

Zupa kapuśniak z ziemniakami i majerankiem, pulpet z indyka w sosie koperkowym, kasza kus kus, gotowana fasolka, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i olejem, kompot.

1), 2), 3), 5)

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty z pomidorem, herbata miętowa z cytryną.

 

1), 3)

CZWARTEK

Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa z rzodkiewką, herbata owocowa, owoc.

1), 3)

Zupa grochowa z ziemniakami i zieleniną, naleśniki z serem i polewą owocową, kompot.

 

1),2),3), 5)

Pieczywo mieszane z masłem, wędlina wieprzowa z ogórkiem kwaszonym, herbata z cytryną.

 

1), 3)

PIĄTEK

Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser biały z brzoskwinia, herbata miętowa z cytryną, owoc.

 

1), 3)

Zupa jarzynowa z makaronem, śmietaną i zieleniną, kotlet z ryby, ziemniaki, gotowany szpinak, surówka z kapusty kwaszonej, marchewki i jabłka, kompot.

1), 2), 3),4),5)

Drożdżówka z kruszonką i soczek Kubuś

1), 2),

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji występujące w posiłkach: 1) zboża zawierające gluten, 2) jaja i pochodne, 3) mleko i pochodne, 4) ryby i pochodne, 5) seler i pochodne, 6) sezam, 7) orzechy ziemne, 8) soja i pochodne, 9) mięczaki i inne orzechy, 10) gorczyca, 11) skorupiaki i pochodne, 12) dwutlenek siarki i siarczany >10mg/kg lub 10mg/l, 13) łubin.