Jadłospis 14.10.2019 – 18.10.2019

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa z indyka z papryką, herbata owocowa, owoc.

1), 3)

Zupa szpinakowa z jajkiem i ziemniakami , mięso mielone w sosie pomidorowym z ziołami , makaron , surówka z białej kapusty z marchewką i koperkiem , kompot.

 

1), 2), 3), 5)

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty z pomidorem, herbata z cytryną.

1), 3)

WTOREK

Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem ,wędlina wieprzowa z rzodkiewką , herbata z cytryną, owoc.

 

1), 3)

Zupa jarzynowa z ziemniakami i śmietaną, kurczak w sosie słodko –kwaśnym z ryżem, gotowana marchewka, surówka z selera z rodzynkami i majonezem, kompot.

 

1), 3), 5)

Kasza manna na mleku, mus truskawkowy, herbata miętowa z cytryną.

 

1), 3)

ŚRODA

Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z jaj z majonezem , herbata z cytryną owoc.

 

1),2), 3)

Zupa fasolowa z ziemniakami ,makaron z białym serem ,mus owocowy, kompot.

 

1), 3),5)

Pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa , ogórek kwaszony, herbata miętowa z cytryną.

 

1), 3)

CZWARTEK

Ryż na mleku ,pieczywo mieszane z masłem ser biały z brzoskwinią, herbata miętowa

1), 3)

Żurek z jajkiem z ziemniakami i śmietaną, pulpet wieprzowy w sosie chrzanowym , kasza gryczana , surówka z kapusty pekińskiej z papryką i pomidorem i olejem, gotowany bukiet warzyw, kompot.


1),2), 3), 5)

Rogal maślany, jogurt owocowy, herbata z cytryną, owoc.

1), 2),3)

PIĄTEK

Kawa inka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina wieprzowa z ogórkiem zielonym, herbata owocowa , owoc.

1), 3)

Zupa burakowa z ziemniakami i śmietaną , kotlet z ryby ,surówka z kapusty kwaszonej , jabłka z olejem, gotowana fasolka szparagowa kompot.

 

1), 2),3),4),5)

Bułka z masłem i miodem herbata z cytryną, owoc.

 

1), 3)

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji występujące w posiłkach: 1) zboża zawierające gluten, 2) jaja i pochodne, 3) mleko i pochodne, 4) ryby i pochodne, 5) seler i pochodne, 6) sezam, 7) orzechy ziemne, 8) soja i pochodne, 9) mięczaki i inne orzechy, 10) gorczyca, 11) skorupiaki i pochodne, 12) dwutlenek siarki i siarczany >10mg/kg lub 10mg/l, 13) łubin.