Jadłospis 02.12.2019 – 06.12.2019

 

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

 

Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina wieprzowa z papryką,

herbata z cytryną, owoc.

 

 

1), 3)

 

Zupa ogórkowa ze śmietaną i ziemniakami, gulasz wieprzowy, kasza bulgur, gotowana marchewka, surówka z białej kapusty z koperkiem i olejem, kompot.

 

1), 3), 5)

 

Bułka z masłem i miodem, herbata miętowa z cytryną, owoc.

 

WYCIECZKA VII gr

Rogal maślany, woda, sok Kubuś.

 

1), 3)

WTOREK

 

Kakao z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, pasta z jaj ze szczypiorkiem, herbata owocowa, owoc.

 

 

1), 2), 3)

 

Zupa burakowa z zimniakami i śmietaną, filet z indyka w sosie słodko-kwaśnym, ryż, surówka z kapusty pekińskiej z marchewką, kukurydzą i majonezem, kompot.

 

1), 3), 5)

 

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty z rzodkiewką, herbata z cytryną.

 

 

 

1), 3)

ŚRODA

 

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa z ogórkiem zielonym, herbata z cytryną, owoc.

 

 

1), 3)

 

Zupa fasolowa z zieleniną i ziemniakami, naleśniki z białym serem i musem owocowym, kompot.

 

 

 

1), 2), 3), 5)

 

Pieczywo białe z masłem, jajko gotowane ze szczypiorkiem, herbata owocowa.

 

 

 

1),2), 3)

CZWARTEK

 

Kawa Inka z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, biały ser z ziołami, herbata owocowa, owoc.

 

 

 

1), 3)

 

Zupa żurek z jajkiem, ziemniakami i śmietaną, , potrawka drobiowa z warzywami (leczo), makaron, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i olejem, kompot.

 

1), 2), 3), 5)

 

Budyń śmietankowy na mleku, wafle ryżowe, herbata z cytryną, owoc

 

 

 

 

3)

PIĄTEK

 

Kluski lane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa z indyka z papryką, herbata z cytryną, owoc.

 

 

1), 2),3)

 

Zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym, śmietaną i zieleniną, kotlet z ryby, ziemniaki, jarzynka z marchwi, pietruszki, selera i pora. kompot.

 

 

1), 2), 3),4), 5)

 

Jogurt owocowy, chałka , herbata miętowa z cytryną, owoc.

 

 

 

 

1),3)

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji występujące w posiłkach:

1) zboża zawierające gluten, 2) jaja i pochodne, 3) mleko i pochodne, 4) ryby i pochodne, 5) seler i pochodne, 6) sezam, 7) orzechy ziemne, 8) soja i pochodne, 9) mięczaki i inne orzechy, 10) gorczyca, 11) skorupiaki i pochodne, 12) dwutlenek siarki i siarczany >10mg/kg lub 10mg/l, 13) łubin