jadłospis

Jadłospis 09.12.2019 – 13.12.2019

 

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

 

Ryż na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina wieprzowa z ogórkiem zielonym, herbata z cytryną, owoc.

 

 

1), 3)

 

Zupa szpinakowa z jajkiem, ziemniakami i śmietaną, gołąbek w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z marchwi, jabłka, i pora z majonezem, kompot.

 

1), 2), 3), 5)

 

Kasza manna na mleku, polewa owocowa, herbata miętowa z cytryną.

 

 

 

1), 3)

WTOREK

.

Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajek ze szczypiorem, herbata miętowa z cytryną, owoc.

 

 

1),2), 3)

 

Zupa jarzynowa z ziemniakami i śmietaną, pulpet drobiowy w sosie koperkowym, makaron, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, kompot.

 

1),2), 3), 5)

 

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty z rzodkiewką, herbata z cytryną.

 

 

 

1), 3)

ŚRODA

 

 

Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina wieprzowa z ogórkiem zielonym, herbata owocowa, owoc.

 

 

1), 3)

 

 

Zupa grochowa z zieleniną i ziemniakami, kluski leniwe z masłem i bułką tartą, surówka z marchewki, jabłka i brzoskwini, kompot.

 

 

1), 2),3), 5)

 

 

Pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa z ogórkiem kwaszonym, herbata z cytryną.

 

 

 

1), 3)

CZWARTEK

 

Kawa inka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina wieprzowa z papryką, herbata owocowa, owoc

 

 

1), 3)

 

Zupa z fasoli szparagowej z ziemniaki i śmietaną, bitka schabowa w sosie chrzanowym, kasza pęczak, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i olejem, gotowany bukiet warzyw, kompot.

 

1), 3), 5)

 

Rogal maślany, soczek Kubuś

 

WYCIECZKA gr II i VI

Rogal maślany, woda, soczek Kubuś

 

1)

PIĄTEK

 

Kasza kus-kus na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser biały z brzoskwinią, herbata z cytryną, owoc.

 

 

1), 3)

 

Zupa zacierkowa z zieleniną, kotlet z ryby, ziemniaki, surówka z kapusty kwaszonej z jabłkiem i olejem, szpinak gotowany, kompot.

 

 

1), 2),3), 4), 5)

 

Bułka kajzerka, jogurt owocowy, herbata miętową z cytryną,

owoc

 

 

 

1), 3)

 

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji występujące w posiłkach: 1) zboża zawierające gluten, 2) jaja i pochodne, 3) mleko i pochodne, 4) ryby i pochodne, 5) seler i pochodne, 6) sezam, 7) orzechy ziemne, 8) soja i pochodne, 9) mięczaki i inne orzechy, 10) gorczyca, 11) skorupiaki i pochodne, 12) dwutlenek siarki i siarczany >10mg/kg lub 10mg/l, 13) łubin.

 

Jadłospis 02.12.2019 – 06.12.2019

 

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

 

Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina wieprzowa z papryką,

herbata z cytryną, owoc.

 

 

1), 3)

 

Zupa ogórkowa ze śmietaną i ziemniakami, gulasz wieprzowy, kasza bulgur, gotowana marchewka, surówka z białej kapusty z koperkiem i olejem, kompot.

 

1), 3), 5)

 

Bułka z masłem i miodem, herbata miętowa z cytryną, owoc.

 

WYCIECZKA VII gr

Rogal maślany, woda, sok Kubuś.

 

1), 3)

WTOREK

 

Kakao z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, pasta z jaj ze szczypiorkiem, herbata owocowa, owoc.

 

 

1), 2), 3)

 

Zupa burakowa z zimniakami i śmietaną, filet z indyka w sosie słodko-kwaśnym, ryż, surówka z kapusty pekińskiej z marchewką, kukurydzą i majonezem, kompot.

 

1), 3), 5)

 

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty z rzodkiewką, herbata z cytryną.

 

 

 

1), 3)

ŚRODA

 

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa z ogórkiem zielonym, herbata z cytryną, owoc.

 

 

1), 3)

 

Zupa fasolowa z zieleniną i ziemniakami, naleśniki z białym serem i musem owocowym, kompot.

 

 

 

1), 2), 3), 5)

 

Pieczywo białe z masłem, jajko gotowane ze szczypiorkiem, herbata owocowa.

 

 

 

1),2), 3)

CZWARTEK

 

Kawa Inka z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, biały ser z ziołami, herbata owocowa, owoc.

 

 

 

1), 3)

 

Zupa żurek z jajkiem, ziemniakami i śmietaną, , potrawka drobiowa z warzywami (leczo), makaron, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i olejem, kompot.

 

1), 2), 3), 5)

 

Budyń śmietankowy na mleku, wafle ryżowe, herbata z cytryną, owoc

 

 

 

 

3)

PIĄTEK

 

Kluski lane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa z indyka z papryką, herbata z cytryną, owoc.

 

 

1), 2),3)

 

Zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym, śmietaną i zieleniną, kotlet z ryby, ziemniaki, jarzynka z marchwi, pietruszki, selera i pora. kompot.

 

 

1), 2), 3),4), 5)

 

Jogurt owocowy, chałka , herbata miętowa z cytryną, owoc.

 

 

 

 

1),3)

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji występujące w posiłkach:

1) zboża zawierające gluten, 2) jaja i pochodne, 3) mleko i pochodne, 4) ryby i pochodne, 5) seler i pochodne, 6) sezam, 7) orzechy ziemne, 8) soja i pochodne, 9) mięczaki i inne orzechy, 10) gorczyca, 11) skorupiaki i pochodne, 12) dwutlenek siarki i siarczany >10mg/kg lub 10mg/l, 13) łubin

 

Jadłospis 25.11.2019 – 29.11.2019

 

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

 

Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem , wędlina drobiowa z papryką, herbata z cytryną ,owoc.

 

 

1), 3)

 

Zupa brokułowa z ziemniakami śmietaną i zieleniną, mięso mielone w sosie pomidorowym z warzywami i ziołami , makaron , surówka z białej kapusty z marchewką, kompot.

1), 3), 5)

 

Kisiel z czarnej porzeczki (wyrób własny), ciastka Belvita

 

 

 

1),

WTOREK

 

Kawa Inka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina wieprzowa z rzodkiewką, herbata owocowa, owoc.

 

 

1), 3)

 

Zupa kalafiorowa z zieleniną, śmietaną i ziemniakami, pulpet drobiowy w sosie koperkowym, ryż, gotowany seler, kapusta pekińska z zielonym ogórkiem natką i olejem, kompot.

 

1), 2),3), 5)

 

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty z pomidorem , herbata miętowa z cytryną.

 

 

 

1), 3)

ŚRODA

 

Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, gotowana parówka z szynki,(97% mięsa) papryka, herbata z cytryną, owoc.

 

1), 3)

 

Krupnik z zieleniną i ziemniakami, makaron z serem i musem owocowym, kompot.

 

 

 

1), 3), 5)

 

Bułka z masłem, pasta z łososia z koperkiem, herbata miętowa z cytryną.

 

 

 

1), 3),4)

CZWARTEK

 

Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z jaj ze szczypiorem, herbata z cytryną, owoc.

 

 

 

1),2), 3)

 

Zupa kapuśniak z kwaszonej kapusty z ziemniakami, pulpet wieprzowy w sosie chrzanowym, kasza pęczak , gotowana fasolka szparagowa, surówka z marchwi, jabłka i pora z olejem, kompot.

1), 2),3), 5)

 

 

Ryż ze śmietaną i prażonym jabłkiem z cynamonem , herbata owocowa.

 

 

 

1),3)

PIĄTEK

 

Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina wieprzowa z ogórkiem zielonym, herbata owocowa, owoc.

 

 

1), 3)

 

Zupa pomidorowa z makaronem, kotlet z jajka, ziemniaki, surówka z ogórka kwaszonego z jabłkiem, cebulą, gotowany bukiet warzyw, kompot.

1), 2), 3), 5)

 

 

Bułka kajzerka, serek waniliowy , herbata z cytryną, owoc

 

 

 

1), 3)

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji występujące w posiłkach: 1) zboża zawierające gluten, 2) jaja i pochodne, 3) mleko i pochodne, 4) ryby i pochodne, 5) seler i pochodne, 6) sezam, 7) orzechy ziemne, 8) soja i pochodne, 9) mięczaki i inne orzechy, 10) gorczyca, 11) skorupiaki i pochodne, 12) dwutlenek siarki i siarczany >10mg/kg lub 10mg/l, 13) łubin.

 

Jadłospis 18.11.2019 – 22.11.2019

 

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

 

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa z indyka z ogórkiem zielonym, herbata z cytryną, owoc.

 

 

1), 3)

 

Zupa pomidorowa z ryżem i śmietaną, kotlet mielony, ziemniaki, gotowana marchewka z groszkiem, kapusta pekińska

z papryką i kukurydzą, kompot.

 

 

1),2), 3), 5)

 

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty z rzodkiewką, herbata miętowa z cytryną.

 

 

 

 

1),3)

WTOREK

 

Kawa Inka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z jaj ze szczypiorkiem i majonezem, herbata owocowa, owoc.

 

 

1),2), 3)

 

Zupa barszcz ukraiński z fasolą, ziemniakami i śmietaną, eskalopek z indyka w sosie porowym, makaron, surówka z sałaty lodowej z pomidorem, kompot.

 

1), 3), 5)

 

Pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa z papryką, herbata owocowa.

 

 

 

1), 3)

ŚRODA

 

Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina wieprzowa z ogórkiem zielonym, herbata z cytryną, owoc.

 

 

1),3)

 

Zupa grochowa z ziemniakami, kluski leniwe z masłem i bułką tartą, surówka z marchwi, jabłka i brzoskwini z olejem, kompot.

 

 

1),2), 3), 5)

 

Pieczywo białe z masłem, pasztet drobiowo-wieprzowy (własny wyrób), ogórek kwaszony, herbata miętowa z cytryną.

 

 

1), 2),3)

CZWARTEK

 

Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina wieprzowa z papryką, herbata owocowa, owoc.

 

 

 

1), 3)

 

Rosół drobiowy z makaronem, potrawka drobiowa ze śmietaną , gotowana marchewka, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i olejem, kompot.

 

 

1), 3),5)

 

Muffinki marchewkowe (własny wyrób), herbata miętowa z cytryną.

 

 

 

 

1),2),3)

PIĄTEK

 

Zacierki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser biały z brzoskwinią, herbata z cytryną, owoc.

 

 

 

1),2), 3)

 

Zupa pejzanka z groszkiem, zimniakami i śmietaną, kotlet z ryby, surówka z kapusty kwaszonej z marchewką, olejem i jabłkiem, gotowany szpinak, kompot.

 

 

1),2), 3), 4), 5)

 

Bułka kajzerka, jogurt naturalny, miód, herbata owocowa, owoc.

 

 

 

 

 

1), 3)

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji występujące w posiłkach: 1) zboża zawierające gluten, 2) jaja i pochodne, 3) mleko i pochodne, 4) ryby i pochodne, 5) seler i pochodne, 6) sezam, 7) orzechy ziemne, 8) soja i pochodne, 9) mięczaki i inne orzechy, 10) gorczyca, 11) skorupiaki i pochodne, 12) dwutlenek siarki i siarczany >10mg/kg lub 10mg/l, 13) łubin.