Jadłospis 07.03.2022- 11.03.2022

JADŁOSPIS

07.03.2022-11.03.2022

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

Kuskus na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina wieprzowa z ogórkiem zielonym, herbata owocowa,

jabłko

1)3)

Krem warzywny ze śmietaną,

spaghetti bolognese w sosie pomidorowym, makaron, fasolka zielona gotowana,

kompot

1)3)5)

Pieczywo białe z masłem, jajko gotowane, pomidor ze szczypiorkiem, herbata z cytryną

1)2)3)

WTOREK

Kakao, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z brzoskwinią,

herbata owocowa,

mandarynka

1)3)

Rosół drobiowo-wołowy z makaronem, potrawka drobiowa w sosie śmietanowym z zielonym groszkiem, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej ogórka, rzodkiewki i kukurydzy,

kompot

1)3)5)

Ciasto zebra (wyrób własny), jabłko, soczek wieloowocowy 100%

1)2)3)

ŚRODA

Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka wieprzowa, papryka, herbata owocowa,

mandarynka

1)3)

Zupa fasolowa z ziemniakami,

naleśniki z białym serem i polewą truskawkową,

kompot

1)2)3)5)

Pieczywo mieszane z masłem, pasztet (wyrób własny), ogórek kiszony, mięta

1)2)3)

CZWARTEK

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem,

pasta z jajek z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata owocowa, jabłko

1)2)3)

Zupa brokułowa z ziemniakami i śmietaną, pulpeciki wołowe w sosie własnym, kasza bulgur, buraczki gotowane,

kompot

1)2)3)5)

Budyń śmietankowy, biszkopty, banan

1)2)3)

PIĄTEK

Kawa zbożowa z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, sałata, szynka drobiowa z papryką, herbata z cytryną,

jabłko

1),3)

Krupnik z zieleniną,

pieczone pulpety z ryby, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej i marchewki, brukselka gotowana z masłem,

kompot

1)2)4)5)

Serek waniliowy, bułka z masłem, herbata z cytryną, banan

1)3)

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji występujące w posiłkach: 1) zboża zawierające gluten, 2) jaja i pochodne, 3) mleko i pochodne, 4) ryby i pochodne, 5) seler i pochodne, 6) sezam, 7) orzechy ziemne, 8) soja i pochodne, 9) mięczaki i inne orzechy, 10) gorczyca, 11) skorupiaki i pochodne, 12) dwutlenek siarki i siarczany >10mg/kg lub 10mg/l, 13) łubin.