Jadłospis 14.03.2022- 18.03.2022

JADŁOSPIS

14.03.2022 – 18.03.2022

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

Płatki jaglane na mleku,

pieczywo mieszane z masłem, wędlina wieprzowa z ogórkiem zielonym, herbata owocowa,

owoc

1),3)

Zupa kalafiorowa z ziemniakami i śmietaną,

gołąbki w sosie pomidorowym, ryż, surówka z marchewki selera i jabłka,

kompot

1),2),3),5)

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty z pomidorem,

herbata z cytryną,

1),3)

WTOREK

Kakao na mleku,

pieczywo mieszane z masłem, pasta z jaj ze szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata owocowa,

owoc

1),2),3)

Zupa zacierkowa z zieleniną,

pałeczki z kurczaka, ziemniaki, surówka z sałaty lodowej, ogórka i rzodkiewki z kukurydzą,

kompot

1),2),3),5)

Budyń na mleku, ciasteczka owsiane, herbata z cytryną,

owoc

1),2),3)

ŚRODA

Płatki kukurydziane na mleku,

pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa z papryką, herbata z cytryną,

owoc

1),3)

Zupa pomidorowa z makaronem i śmietaną,

kotlet z jajka, ziemniaki, marchewka z groszkiem z masłem,

kompot

1),2),3),5)

Bułka z masłem, ser biały z dżemem,

herbata owocowa, owoc

1),3)

CZWARTEK

Kawa zbożowa z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, sałata, szynka wieprzowa z ogórkiem zielonym, herbata owocowa

owoc

1),3)

Barszcz biały z ziemniakami i śmietaną,

filety z indyka w sosie marchewkowo-dyniowym, kasza jęczmienna, bukiet warzyw z masłem,

kompot

1),3),5)

Ryż ze śmietaną i prażonym jabłkiem z cynamonem, herbata z cytryną

3)

PIĄTEK

Kasza manna na mleku,

pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką, herbata z cytryną,

owoc

1),3)

Zupa kapuśniak z ziemniakami i majerankiem,

kotlet z ryby, ziemniaki,

jarzynka z warzyw (marchewki, selera, pietruszki) w pomidorach,

kompot

1),2),3),4),5)

Jogurt naturalny z miodem, chałka, herbata z cytryną, owoc

1),2),3)

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji występujące w posiłkach: 1) zboża zawierające gluten, 2) jaja i pochodne, 3) mleko i pochodne, 4) ryby i pochodne, 5) seler i pochodne, 6) sezam, 7) orzechy ziemne, 8) soja i pochodne, 9) mięczaki i inne orzechy, 10) gorczyca, 11) skorupiaki i pochodne, 12) dwutlenek siarki i siarczany >10mg/kg lub 10mg/l, 13) łubin.