JADŁOSPIS
14.03.2022 – 18.03.2022
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
PONIEDZIAŁEK |
Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina wieprzowa z ogórkiem zielonym, herbata owocowa, owoc |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami i śmietaną, gołąbki w sosie pomidorowym, ryż, surówka z marchewki selera i jabłka, kompot 1),2),3),5) |
Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty z pomidorem, herbata z cytryną, 1),3) |
WTOREK |
Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z jaj ze szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata owocowa, owoc 1),2),3) |
Zupa zacierkowa z zieleniną, pałeczki z kurczaka, ziemniaki, surówka z sałaty lodowej, ogórka i rzodkiewki z kukurydzą, kompot 1),2),3),5) |
Budyń na mleku, ciasteczka owsiane, herbata z cytryną, owoc 1),2),3) |
ŚRODA |
Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa z papryką, herbata z cytryną, owoc 1),3) |
Zupa pomidorowa z makaronem i śmietaną, kotlet z jajka, ziemniaki, marchewka z groszkiem z masłem, kompot 1),2),3),5) |
Bułka z masłem, ser biały z dżemem, herbata owocowa, owoc 1),3) |
CZWARTEK |
Kawa zbożowa z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, sałata, szynka wieprzowa z ogórkiem zielonym, herbata owocowa owoc 1),3) |
Barszcz biały z ziemniakami i śmietaną, filety z indyka w sosie marchewkowo-dyniowym, kasza jęczmienna, bukiet warzyw z masłem, kompot 1),3),5) |
Ryż ze śmietaną i prażonym jabłkiem z cynamonem, herbata z cytryną 3) |
PIĄTEK |
Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką, herbata z cytryną, owoc 1),3) |
Zupa kapuśniak z ziemniakami i majerankiem, kotlet z ryby, ziemniaki, jarzynka z warzyw (marchewki, selera, pietruszki) w pomidorach, kompot 1),2),3),4),5) |
Jogurt naturalny z miodem, chałka, herbata z cytryną, owoc 1),2),3) |
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji występujące w posiłkach: 1) zboża zawierające gluten, 2) jaja i pochodne, 3) mleko i pochodne, 4) ryby i pochodne, 5) seler i pochodne, 6) sezam, 7) orzechy ziemne, 8) soja i pochodne, 9) mięczaki i inne orzechy, 10) gorczyca, 11) skorupiaki i pochodne, 12) dwutlenek siarki i siarczany >10mg/kg lub 10mg/l, 13) łubin.