Jadłospis 21.03.2022- 25.03.2022

JADŁOSPIS

21.03.2022-25.03.2022

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem,

szynka wieprzowa, ogórek zielony, herbata owocowa, owoc

1)3)

Zupa jarzynowa z ziemniakami i śmietaną,

gulasz wieprzowy w sosie własnym z fasolką szparagową, kasza gryczana, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonym, porem i kukurydzą,

kompot

1)3)5)

Pieczywo białe z masłem, jajko gotowane z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata z cytryną

1)2)3)

WTOREK

Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z brzoskwinią,

herbata owocowa, owoc

1)3)

Zupa krupnik z zieleniną,

kotlet mielony drobiowy, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka z rodzynką, brokuły gotowane z masłem,

kompot

1)2)3)5)

Bułka jogurtowa,

herbata z cytryną,

owoc

1)2)3)

ŚRODA

Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajek ze szczypiorkiem, herbata z cytryną, owoc

1)2)3)

Zupa z ciecierzycy z ziemniakami,

makaron z białym serem i musem truskawkowym,

kompot

1)3)5)

Pieczywo mieszane z masłem, schab pieczony z pomidorem, herbata z cytryną

1)3)

CZWARTEK

Kawa zbożowa z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty z papryką, herbata owocowa,

owoc

1)3)

Zupa ogórkowa z ziemniakami i śmietaną,

kurczak w sosie słodko-kwaśnym z warzywami, ryż, surówka z białej kapusty z marchewką i koperkiem,

kompot

1)3)5)

Szarlotka (wyrób własny),

sok wieloowocowy 100%

1)2)3)

PIĄTEK

Makaron na mleku, pieczywo mieszane z masłem, parówki z szynki z ketchupem, ogórek zielony, herbata z cytryna,

owoc

1)2)3)

Barszcz ukraiński ziemniakami i śmietaną,

pulpety rybne w sosie maślano-cytrynowym, ziemniaki, gotowana marchewka mini,

kompot

1)2)3)4)5)

Koktajl bananowo truskawkowy z jogurtem naturalnym (wyrób własny), bułka kajzerka

1)3)

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji występujące w posiłkach: 1) zboża zawierające gluten, 2) jaja i pochodne, 3) mleko i pochodne, 4) ryby i pochodne, 5) seler i pochodne, 6) sezam, 7) orzechy ziemne, 8) soja i pochodne, 9) mięczaki i inne orzechy, 10) gorczyca, 11) skorupiaki i pochodne, 12) dwutlenek siarki i siarczany >10mg/kg lub 10mg/l, 13) łubin.