Jadłospis 25.04.2022- 29.04.2022

JADŁOSPIS

25.04.2022-29.04.2022

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem,

polędwica sopocka, ogórek zielony, herbata owocowa,

owoc

1)3)

Barszcz biały z ziemniakami, ½ jajka zabielany śmietaną,

gulasz wieprzowy w sosie własnym z fasolką szparagową, kasza gryczana, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonym, porem i kukurydzą,

kompot

1)2)3)5)

Bułka z masłem, dżem owocowy 100%,

herbata z cytryną, owoc

1),3)

WTOREK

Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem,

herbata owocowa, owoc

1)3)

Rosół drobiowo-wołowy z makaronem,

kotlet mielony drobiowy, ziemniaki, marchewka z groszkiem, mizeria ze śmietaną,

kompot

1)2)3)5)

Budyń śmietankowy, biszkopty, herbata z cytryną, owoc

1)3)

ŚRODA

Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa z papryką, herbata z cytryną, owoc

1)3)

Zupa grochówka z ziemniakami i majerankiem,

makaron z białym serem i musem truskawkowym,

kompot

1)3)5)

Pieczywo mieszane z masłem, pasztet z mięsa mieszanego (wyrób własny), ogórek kiszony, mięta

1)2)3)

CZWARTEK

Kawa zbożowa z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, herbata owocowa,

owoc

1)2)3)

Zupa ogórkowa z ziemniakami i śmietaną,

kurczak w sosie słodko-kwaśnym z warzywami, ryż, surówka z białej kapusty z marchewką i koperkiem,

kompot

1)3)5)

Muffinki czekoladowe (wyrób własny), soczek owocowy, owoc

1)2)3)

PIĄTEK

Kluski lane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty z papryką, herbata z cytryna,

owoc

1)2)3)

Barszcz ukraiński ziemniakami i śmietaną,

pieczone pulpety rybne, ziemniaki, brokuły got. surówka z kapusty kiszonej z marchewką,

kompot

1)2)3)4)5)

Serek waniliowy, bułka kajzerka, herbata z cytryną

owoc

1)3)

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji występujące w posiłkach: 1) zboża zawierające gluten, 2) jaja i pochodne, 3) mleko i pochodne, 4) ryby i pochodne, 5) seler i pochodne, 6) sezam, 7) orzechy ziemne, 8) soja i pochodne, 9) mięczaki i inne orzechy, 10) gorczyca, 11) skorupiaki i pochodne, 12) dwutlenek siarki i siarczany >10mg/kg lub 10mg/l, 13) łubin.