25.04.2022-29.04.2022
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
PONIEDZIAŁEK |
Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, ogórek zielony, herbata owocowa, owoc 1)3) |
Barszcz biały z ziemniakami, ½ jajka zabielany śmietaną, gulasz wieprzowy w sosie własnym z fasolką szparagową, kasza gryczana, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonym, porem i kukurydzą, kompot |
Bułka z masłem, dżem owocowy 100%, herbata z cytryną, owoc 1),3) |
WTOREK |
Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata owocowa, owoc 1)3) |
Rosół drobiowo-wołowy z makaronem, kotlet mielony drobiowy, ziemniaki, marchewka z groszkiem, mizeria ze śmietaną, kompot 1)2)3)5) |
Budyń śmietankowy, biszkopty, herbata z cytryną, owoc 1)3) |
ŚRODA |
Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa z papryką, herbata z cytryną, owoc 1)3) |
Zupa grochówka z ziemniakami i majerankiem, makaron z białym serem i musem truskawkowym, kompot 1)3)5) |
Pieczywo mieszane z masłem, pasztet z mięsa mieszanego (wyrób własny), ogórek kiszony, mięta 1)2)3) |
CZWARTEK |
Kawa zbożowa z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, herbata owocowa, owoc 1)2)3) |
Zupa ogórkowa z ziemniakami i śmietaną, kurczak w sosie słodko-kwaśnym z warzywami, ryż, surówka z białej kapusty z marchewką i koperkiem, kompot 1)3)5) |
Muffinki czekoladowe (wyrób własny), soczek owocowy, owoc 1)2)3) |
PIĄTEK |
Kluski lane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty z papryką, herbata z cytryna, owoc 1)2)3) |
Barszcz ukraiński ziemniakami i śmietaną, pieczone pulpety rybne, ziemniaki, brokuły got. surówka z kapusty kiszonej z marchewką, kompot 1)2)3)4)5) |
Serek waniliowy, bułka kajzerka, herbata z cytryną owoc 1)3) |
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji występujące w posiłkach: 1) zboża zawierające gluten, 2) jaja i pochodne, 3) mleko i pochodne, 4) ryby i pochodne, 5) seler i pochodne, 6) sezam, 7) orzechy ziemne, 8) soja i pochodne, 9) mięczaki i inne orzechy, 10) gorczyca, 11) skorupiaki i pochodne, 12) dwutlenek siarki i siarczany >10mg/kg lub 10mg/l, 13) łubin.