Jadłospis 15.10.2018 – 19.10.2018

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa z indyka z papryką, herbata miętowa z cytryną, owoc.

1), 3)

Zupa zacierkowa, kotlet schabowy, ziemniaki, marchewka z groszkiem, mizeria z ogórka zielonego i śmietany, kompot.

1), 2), 3), 5)

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty z pomidorem, herbata owocowa.

 1), 3)

WTOREK

Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z jaj z majonezem i szczypiorem, herbata owocowa, owoc.

 

1), 2), 3)

Zupa jarzynowa z ziemniakami i śmietaną, potrawka drobiowa ze śmietaną z ryżem, gotowana marchewka, surówka z czerwonej kapusty, kompot.

 

1), 2), 3), 5)

Budyń na mleku, ciastka zbożowe Belvita, herbata z cytryną.

 

 1), 3)

ŚRODA

Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser biały z brzoskwinią, herbata owocowa, owoc.

 

1), 3)

Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet z ryby, ziemniaki, jarzynka z marchwi, pietruszki, selera, pora kompot.

 

1), 2), 3),4), 5)

Pieczywo białe z masłem, pasztet, ogórek kwaszony, herbata miętowa z cytryną.

 

1),2), 3)

CZWARTEK

Kawa Inka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina wieprzowa z rzodkiewką, herbata owocowa, owoc.

 1), 3)

Żurek z jajkiem z ziemniakami i śmietaną, mielone mięso wołowe z czerwoną fasolą i kukurydzą, kasza pęczak, surówka z kapusty pekińskiej z papryką i pomidorem i olejem, kompot.

 1),2), 3), 5)

Rogal maślany, soczek kubuś.

 1), 2)

PIĄTEK

Kasz kus-kus na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa z ogórkiem, herbata miętowa z cytryną, ½ owocu.

1), 3)

Zupa fasolowa z ziemniakami, makaron z serem, polewa owocowa, kompot.

 

1), 3),5)

Chałka, jogurt owocowy, herbata z cytryną, ½ owocu..

 

1), 3)

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji występujące w posiłkach: 1) zboża zawierające gluten, 2) jaja i pochodne, 3) mleko i pochodne, 4) ryby i pochodne, 5) seler i pochodne, 6) sezam, 7) orzechy ziemne, 8) soja i pochodne, 9) mięczaki i inne orzechy, 10) gorczyca, 11) skorupiaki i pochodne, 12) dwutlenek siarki i siarczany >10mg/kg lub 10mg/l, 13) łubin.