Jadłospis 11.02.2019 – 15.02.2019

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

Kluski lane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa z indyka z papryką, herbata z cytryną, jabłko.

1), 2),3)

Zupa kalafiorowa z ziemniakami, gołąbek w sosie pomidorowym, ryż, surówka z kapusty pekińskiej z rzodkiewką i papryką, kompot.

1),2), 3), 5)

Bułka z masłem i miodem, herbata miętowa z cytryną.

1),3)

WTOREK

Kawa Inka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina wieprzowa z rzodkiewką, herbata owocowa, banan

1), 3)

Zupa ogórkowa z ziemniakami śmietaną i zieleniną, pulpet z indyka, parowany w sosie porowym, ziemniaki, gotowany bukiet warzyw, surówka z sałaty lodowej z pomidorem, cebulą i pestkami dyni, kompot.

1), 2), 3), 5)

Kasza manna na mleku z musem truskawkowym.

1),3)

ŚRODA

Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa z ogórkiem zielonym, herbata z cytryną, winogrona.

1), 3)

Zupa z fasoli szparagowej z ziemniakami i śmietaną, makaron z serem i musem owocowym, kompot.

1), 3), 5)

Pieczywo białe z masłem, gotowane jajko ze szczypiorkiem, herbata owocowa.

1), 2), 3)

CZWARTEK

Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser biały z brzoskwinią, herbata owocowa, gruszka.

1), 3)

 

Zupa kapuśniak z kwaszonej kapusty z ziemniakami, pieczeń rzymska w sosie chrzanowym, kasza pęczak, surówka z czerwonej kapusty, gotowany seler, kompot

1), 2), 3), 5)

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty z ogórkiem zielonym, herbata z cytryną.

1),3)

PIĄTEK

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorem, herbata z cytryną, mandarynka.

1), 2), 3)

Zupa ryżanka, kotlet z ryby, ziemniaki, surówka z kapusty kwaszonej, marchewki i jabłka, gotowany szpinak, kompot.

1), 2), 3), 4), 5)

Bułka jogurtowa, soczek Tymbark/ Kubuś mus owocowy.

 

1), 3)

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji występujące w posiłkach: 1) zboża zawierające gluten, 2) jaja i pochodne, 3) mleko i pochodne, 4) ryby i pochodne, 5) seler i pochodne, 6) sezam, 7) orzechy ziemne, 8) soja i pochodne, 9) mięczaki i inne orzechy, 10) gorczyca, 11) skorupiaki i pochodne, 12) dwutlenek siarki i siarczany >10mg/kg lub 10mg/l, 13) łubin.