Jadłospis 18.02.2019 – 22.02.2019

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

Makaron na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa z indyka z papryką, herbata owocowa, ½ jabłka.

1), 3)

Zupa burakowa z ziemniakami, zieleniną i śmietaną, zieleniną i śmietaną, gulasz wieprzowy, kasza gryczana, surówka z ogórka kwaszonego z jabłkiem i cebulą, gotowana marchewka kompot.

1), 3), 5)

Kisiel porzeczkowy, ciastka Belvita.

1)

WTOREK

Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina wieprzowa z rzodkiewką, herbata owocowa, ½ gruszki.

1), 2), 3)

Zupa szpinakowa z ½ jajka, śmietana i ziemniakami, kurczak w sosie słodko-kwaśnym, ryż, gotowane warzywa, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i kukurydzy z majonezem, kompot.

1), 2), 3), 5)

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty z pomidorem, herbata z cytryną.

1), 3)

ŚRODA

Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa z indyka z ogórkiem zielonym, herbata z cytryną, kiwi.

1), 3)

Zupa grochowa
z zieleniną i ziemniakami, kluski leniwe z bułką tartą, surówka z marchewki i jabłka z brzoskwinią, kompot.

1), 2), 3), 5)

Pieczywo mieszane z masłem, papryka, wędlina wieprzowa, mięta z cytryną.

1),3)

CZWARTEK

Kawa Inka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajek ze szczypiorem i majonezem, herbata owocowa, banan.

1),2), 3)

Zupa krupnik z warzywami i zieleniną, pulpet cielęcy w sosie koperkowym, makaron, gotowana fasolka szparagowa, surówka z białej kapusty z koperkiem, kompot.

1), 2), 3), 5)

Pieczywo białe z masłem, pasztet (wyrób własny) z ogórkiem kwaszonym, herbata z cytryną.

1),2),3)

PIĄTEK

Ryż na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser biały z brzoskwinią, herbata miętowa z cytryną, mandarynka.

 

1), 3)

Zupa zacierkowa z zieleniną, kotlet z ryby, jarzynka z marchewki, pietruszki i selera, ziemniaki, kompot.

 

1), 2), 3), 4), 5)

Drożdżówka z budyniem, soczek Kubuś

1), 3)

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji występujące w posiłkach: 1) zboża zawierające gluten, 2) jaja i pochodne, 3) mleko i pochodne, 4) ryby i pochodne, 5) seler i pochodne, 6) sezam, 7) orzechy ziemne, 8) soja i pochodne, 9) mięczaki i inne orzechy, 10) gorczyca, 11) skorupiaki i pochodne, 12) dwutlenek siarki i siarczany >10mg/kg lub 10mg/l, 13) łubin.